To je ljubav! Zajedno 60 godina, pa i u smrt

Bili su u braku šest decenija, a ceo Kragujevac znao ih je kao stari, nerazdvojni par, starca u grombi kaputu i baku uvek oslonjenu na njegovu ruku.

 

Dragoslav (89) i Verica (87) Jeremić, stari nerazdvojni par, o čijoj je ljubavi godinama pričao ceo Kragujevac, preminuli su proteklog vikenda, u istom danu, a nađeni su juče kako leže obraz uz obraz u svom stanu.

Komšije pričaju da nisu imali dece, a nisu se mnogo ni družili sa drugima jer je i za nju i za njega postojalo samo ono drugo. Po tome su ih znali svi i tako su proveli svih šest decenija bračnog života, piše “Press”.

Čak i Kragujevčani koji ih nisu znali po imenima znali su ih kao starca u grombi kaputu i baku uvek oslonjenu na njegovu ruku.

Poslednjih meseci Dragoslava su viđali samog jer je Verica pala u postelju. Nekoliko dana niko nije video ni njega. Juče ujutru komšije su se zabrinule i stan je obio Živan Obradović, predsednik Skupštine stanara u Ulici kralja Petra I broj tri.

“Verica je ležala na podu u spavaćoj sobi, pored kreveta. Lekari su odmah ustanovili da je pala i umrla od srca. Bila je težak bolesnik, već je imala infarkt. Dragoslav je ležao uz nju, svojim licem uz njeno. Kada je pala, pokušao je da joj pomogne. Nije mogao, pao je ili legao pored nje i tu izdahnuo od šoka i tuge. Leva ruka bila mu je modra, što ukazuje na to da je i on možda umro od srca”, objašnjava Živan.

Komšinica Radmila Obradović tiho komentariše da je Verica sigurno umrla od bolesnog srca, ali je Dragoslav izdahnuo od slomljenog srca:

“Bili su nerazdvojni, svuda su išli zajedno, kao da su mladi zaljubljeni par. On je bio tako nežan prema njoj, ona potpuno okrenuta njemu. Kao da im je na svetu bilo potrebno samo postojanje onog drugog.

Možda je ružno da to kažem, ali mislim da bi i sami izabrali da odu zajedno. A on je bio težak dijabetičar, ona srčani bolesnik. Mi smo ih obilazili, oni su se nama javljali kad negde idu, međutim nisu se ni sa kim družili. Kada je Verica pala u postelju, Dragoslav je izlazio samo do pijace i prodavnice.

Dragoslav Jeremić bio je službenik u sudu, Verica učiteljica. Upoznali su se i venčali posle Drugog svetskog rata. Najpre su živeli u Novom Sadu. Došavši u Kragujevac dobili su stan, u kojem su i izdahnuli.

Bili su prvi stanari zgrade u Kralja Petra I, jedne od najstarijih u centru Kragujevca, naseljene 1964. godine.

Komšije su juče čitav dan telefonirale, pronašle familiju, obavestile sveštenika i počele da organizuju sahranu. U policiji kažu da su prozori na stanu Jeremića bili zatvoreni, a vrata zaključana sa unutrašnje strane, te da nema gotovo nikakve sumnje da posredi nije prirodna smrt. Istražni sudija ipak je naložio obdukciju, piše “Press”.

Lidija-Liki, pol: Z, Kragujevac, Srbija, godina: 56, sex.orijentacija: Heteroseksualna

Seksipilna i izazovna, dama kojoj godine ne mogu nista, samo to bih rekla o sebi. Nikada se nisam udavala niti trazim muza, ali bih volela ...

nazovi me sadazakaži nam sastanaknazovi me iz inostranstva
Sapni-mi, pol: Z, Bor, Srbija, godina: 41, sex.orijentacija: Heteroseksualna

Kulturna, emancipovana, druželjubiva i pomalo romantična.Nije mi važno toliko kako muškarac izgleda koliko njegov karakter, priroda i da...

nazovi me sadazakaži nam sastanaknazovi me iz inostranstva
Lepa-Cana, pol: Z, Pančevo, Srbija, godina: 40, sex.orijentacija: Heteroseksualna

Kada te neko povredi vise puta na isti nacin ljubav ma kolika bila pocinje da bledi.Zato ne smes dozvoliti da nada izbledi jer si tek tada i...

nazovi me sadazakaži nam sastanaknazovi me iz inostranstva
Trans-crnka, pol: Z, Beograd, Srbija, godina: 31, sex.orijentacija: Heteroseksualna

Vise sam pasivna nego aktivna. Volim da primam i da sisam, volim da lizem guzu i da se igram sa dildom. Trazim pazljivog, strastvenog muskar...

nazovi me sadazakaži nam sastanaknazovi me iz inostranstva